2 Eylül 2021

Güvenli Sorunsuz ve Garantili 2. El Araçlar Nereden Alınır?

Dünkü yazımda  sıfır araçlarda min.%15-20 arası değer kaybı yaşadığı için kesinlikle sıfır araç almamanızı ,onun yerine düşük km’li 2. El almanızı tavsiye etmiştim.

Bugünkü yazımda ise düşük km’li 2. El aracı nereden güvenli,sorunsuz ve garantili alabilirsiniz,onun şifrelerini ve direkt adreslerini vereceğim.

İlk tavsiyem 2. El araçları kurumsal noktalardan ,şirketlerden almanızdır.

Öncelikle kafanızda alacağınız aracın markasını belirlediyseniz işiniz daha kolay. Yapmanız gereken o markayı satan yetkili Ana bayilerin web sitelerini ziyaret etmektir. Türkiye’nin herhangi bir ilindeki yetkili bayide aradığınızı belki bulamayabilirsiniz ancak diğer şehirlerdeki bayilerden bulabilirsiniz.

Aradığınız marka ve modeli ve de istediğiniz km’de aracı yetkili bayilerde bulamadıysanız 2. adres olarak Filo Kiralama şirketlerine bakmalısınız.Bugün ,Intercity ,İntercity2.,İPOP,Koç grubunun Otokoç ( Avis ve Budget’in araçlarını satıyor ) ,Hedef Oto 2.el , Renault2,Garantifilo2.el,Hyundai H-Promise ,Carnext ,Nissan Carbook ,DRD İkinci el ,Çelik Motor’un İkinciyeni,Toyota Türkiye distribütörü ALJ grubunun Otoshops,Doğuş grubun DOD,BMW –Mini Cooper,Land Rover ve Jaguar marka 2. El için Borusan’ın web sitesinden ,Mercedes marka 2. El araçlar için yine web sitesinden 2. El araçlara ulaşabilirsiniz. Bu noktalardan kesinlikle güvenli, garantili ve huzur içinde 2. El araç alabilirsiniz. Bu noktalarda hem aracınızı min. 1 yıl , bazılarında 2 yıl olmak üzere garantili alıyorsunuz. Üstelik 1 hafta içinde beğenmediğinizde iade ediyorsunuz.

Bunun dışında Türkiye’nin en çok kullanılan internet platformu Sahibinden.com ve Arabam.com’da da araç bakabilirsiniz.Yine bu platformlarda yukarıda saydığım satış noktaları için arayabilirsiniz.Bu platformlarda bireysel alıcılar da çok fazla sayıda var.Ancak bireysel alıcılardan aracı almadan önce mutlaka yetkili bir bayi veya Ekspertiz noktasından detaylı rapor alınız. Satıcının elinde rapor varsa buna güvenmeyin.Sizin belirlediğiniz yere gidin ve orada kontrollerini yaptırın. Ancak bireysel alıcılardan aldığınız aracın garantisi olmaz, sadece aracın fabrika garantisi devam ediyorsa ve önceki sahipleri ilk bakımları yetkili serviste yaptırmışsa vardır aksi halde bir güvenceden söz edemeyiz.Sonrasında satın aldıktan sonra aracınızla ve sorunlarıyla baş başa kalırsınız ki sıfır araçlarda bile zaman zaman fabrika kaynaklı sorunlar çıkabildiği gibi 2. El araçlarda da her zaman mümkün olabilir.Örneğin bir şanzıman arızası yaşarsanız marka modele göre cebinizden min. 20.000-100.000 TL extra maliyet çıkabilir oysa yetkili bayilerden veyahut filo kiralama şirketlerden alırsanız garantili olduğu için hiçbir maliyetiniz olmaz.

Belki aklınıza başka alım noktası olarak oto galeriler gelecek .Ancak ben galerileri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Diyebilirsiniz ki işini çok iyi yapanlar var,doğrudur ancak çok büyük çoğunluğu maalesef basiretli tüccar gibi iş yapmıyor.Özellikle lüx araçlarda Gri market dediğimiz araçlar var.Bunlar yurda kaçak getiriliyor,herhangi bir gümrük vs ödenmiyor.Bir gün polis operasyon yapıyor ve sizin aracınıza el konabiliyor.Bu durumlara ünlü sanatçılar dahi maruz kaldı.Neden biraz daha ucuza almak için ..Bu noktalarda size araçla ilgili çoğu bilgilerin yanlış ve hatalı verildiğini görüyoruz.Aracı aldıktan sonra herhangi bir olumsuzluk durumunda gittiğinizde başınıza farklı olaylarda gelebilir.Bu işletmelerin önemli bir kısmı araç satışından ziyade tefecilik diye tabir ettiğimiz borç para verme işini yapıyorlar.Araç satışı da buna yasal kılıf oluyor.Dayak,tehdit,darp,korkutma,ölüm vs.Bunlar size şaka gibi gelebilir .Bu ülkede hukuk yok mu nasıl bu tür şeyler olabiliyor diye ama bunlar maalesef yaşanan gerçekler.İstanbul’daki galeriler,Anadolu’daki galerileri bile aldatabiliyor.Burada yapılan hilelerden bahsetmek istemiyorum zira o bile başlı başına bir yazı konusu..

Sonuç olarak başınız ağrısın istemiyorsanız, uykusuz geceler ve ailece perişan olmamak adına 2. El aracınızı güvenli adreslerden alın. Belki ilk başta 2-3 bin lira fazla veriyormuş gibi gelecek ama inanın doğrusunu yapmış olacaksınız.

Sevgiyle kalın,