25 Şubat 2019

Beş Yıldızlı Otellerde Bedava Tatil İmkanı. Üstelik Her Sene ve İstediğin Otelde

Beş yıldızlı otellerde bedava tatil imkanı. Üstelik her sene ve istediğin otelde. İşte detaylar…

Bu başlığı okuduğunuzda muhtemelen Devre Mülk düşünmüş olabilirsiniz.

Evet , yanlış duymadınız her yıl, ailece istediğiniz 5 yıldızlı otellerde bedava tatil imkanınız var.

Şu anda turizm acentalarında erken rezervasyonla ( %40 indirimle ) yaz aylarındaki 4 kişilik aile 5 yıldızlı her şey dahil tatil paketleri ort.6.000 TL’den başlıyor 50.000 TL ve üstüne kadar devam ediyor.

Hepimizin en çok arzu ettiği ve özlem duyduğu konulardan biri de cennet Ege ve Akdeniz’de 1 hafta güzel, eğlenceli, keyifli ve her şey dahil tatil yapmak..

 

Bu tatili bu yıldan itibaren size ailece BEDAVA olduğunun müjdesini veriyorum.

Sanırım bunu Türkiye’de ilk açıklayan kişi oluyorum  o sebeple gururluyum..

Şimdi sabırsızlıkla bu tatili kimden ,nasıl bedavaya nasıl alacağımı söylememi bekliyorsunuz.

İşte Açıklıyorum…

AKILLI ALIŞVERİŞ İLE..

Bu ne demek, nasıl yani ? diyorsunuz.

Evinizle ve kendinizle ilgili her hafta/ay vs alacağınız ürünleri kısın, azaltmanızı istemiyorum veya ertelemenizi istemiyorum. Aynen beğendiğiniz, hoşunuza giden markaları almaya devam edin ama..

Gelelim işin Püf noktalarına ;

Ortalama bir Türk ailesinin son zamlardan sonra market ile giyim, tekstil alışverişi aylık ort. 1500 TL ve üstüne çıktığı kesin. Şimdi bu rakamı nasıl %40-%50 hatta %55-60 indireceğinizin formüllerini veriyorum.

  • Artık İhtiyaçlarınızın tamamını sadece bir markete giderek, sepete doldurarak yapmıyorsunuz.

Hepimizin evlerinin çevresinde indirim marketleri ( BİM, A101 ve ŞOK ) bakkal gibi heryerde var. Aynı zamanda Migros, Carrefoursa gibi ulusal zincir marketler ile yerel zincirler ( Mopaş, Çağrı, Gimsa, Onur, Özkuruşlar,Hatipoğlu,Yunus,Üçler, vs ) marketler var.

Yumurta ,süt,yufka,boza,sahlep,helva,yoğurt,Ezine Beyaz Peynir, kaşar peyniri,Ayçiçek ve Mısırözü yağı Elma, mandalina, portakal,muz, limon,salam,sucuk,un,ton balığı,kırmızı mercimek,yeşil mercimek,toz şeker,kesme şeker,siyah çekirdek tek özellikle saydığım bu ürünleri kesinlikle öncelikle BİM’den alın. Kalite konusunda defalarca test ettim.

Bu arada BİM, Türkiye’de tüm marketler içinde en fazla sayıda ürünleri analiz eden 1 numaralı markettir. Hatta bir markadan ürün almadan önce o şirketi Tübitak veya başka bir denetim şirketine denetletir. 80 ve üzerinde uygunluk puanı almışsa ürünleri almaya başlar yoksa istediğiniz kadar ucuz verin almaz.Bunu aniden gelerek yapar.

  • Yine BİM, sürekli şubelerinden kendisinin bizzat anlaşma yaptığı( üreticilerin değil ) laboratuarlar vasıtasıyla numune ürünler alarak, her türlü analizini yaptırır ve kontrol eder. Analiz faturasını da üretici şirkete ödetir.
  • Diyebilirsiniz ki bunları nereden biliyorsun ? Çok iyi biliyorum, BİM’e ve A101 ürün sattım.Ayrıca Kalite Sistem Meriux Laboratuarlarında kısa bir süre Ticari Direktör olarak çalıştım, her şeyi gayet iyi biliyorum.
  • Sırada en fazla analizi Carrefoursa yaptırır ardından Migros gelir. Yerel marketler hiçbir şey yaptırmaz.Yerel marketler Allaha emanet ürünleri bakmadan,hatta tatmadan direkt alır ve satarlar. Ne laboraturları ne de kalite ekipleri yoktur.Tesisleri ve üreticileri asla denetlemezler.
  • BU arada BİM ve A101 dışında ürün almadan önce tesisleri denetleyen başka market grubu yoktur.
  • Ancak Migros ve Carrefoursa’nın kendi laboratuar ve kalite ekipleri ürünleri test eder.
  • Migros’un yine kendi Migros markalı Yoğurt,Süt ve Ayran’ı ile pirinç,kırmızı mercimek,yeşil mercimek, bulgur ile kuruyemiş ürünlerini alabilirsiniz.

 

  • Şampuan,saç kremi,saç boyası,diş macunu,diş fırçası,deodorant,parfüm,vücut şampuanı,kremler,cilt bakım ürünleri,saç şekillendiricileri ,her türlü makyaj malzemeleri, sıvı ve katı sabunlar,ev kokuları,araç kokuları,bulaşık makinası deterjanı,Çamaşır deterjanları ,çöp torbası,alüminyum folyo,buzdolabı torbasını kesinlikle mevcut satış fiyatlarından almıyorsunuz.
  • Ne zaman alacaksınız ?%50 indirime girdiğinde veya 1 ALANA 1 BEDAVA olduğunda almalısınız..%25-30 olduğunda dahi almayın.
  • Ne kadar alacaksınız min. 6 aylık hatta 1 yıllık ihtiyacınızı hesaplayarak almalısınız.
  • Nerelerden alabilirsiniz ?İndirimleri takip edin. Migros, Carrefoursa ile Rossmann,Gratis ,Watson’dan alabilirsiniz. Bu noktalar sürekli %50 indirimi yapıyorlar.

 

  • Tuvalet kağıdı, havlu kağıt, yüzey temizleyiciler, yumuşatıcılar da ise %25-30’dan fazla indirim pek yok. Bu sebeple bu oranları gördüğünüzde en az 6 aylık alın.
  • Bir de N11,Hepsiburada,Gittigidiyor sitelerine de girerek fiyatları kontrol edin.Bu sitelerde ürünler çok ucuz değil ama uygun kampanyalı ürün yakalanabiliyor.
  • İndirim marketlerinde MARKALI ürünler( çok iyi bilinen ve reklamı olan markalar) asla UCUZ değildir ve olamaz.Aksi halde diğer tüm marketler anında ayaklanır ve o ürünlerin satışını durdurur.Aslında bu konuda Rekabet Kurumunun el atması gereken bir husus. Maalesef serbest fiyat rekabeti kesinlikle yok. Orada size bir algı yönetimi yapılarak örneğin Nutella Migros’da 750gr fiyatı 19,85 TL satılırken ,BİM’de 17,20 fiyatı görebilirsiniz ancak gramaja baktığınızda 650 gr’dır kavanozdur. Aslında kg. fiyatı 26,5 TL ile birebir aynıdır.Ama size ucuz algısı verilir.A101 için yine farklı bir gramaj yapılır.Böylece tüketici uyutulur..

Başka bir örnek. Şu anda  BİM’de selpak marka kokulu 8’li tuvalet kağıdı 17,75 fiyatla satılıyor. Bunu 4 ile çarparsak  32’li Fiyatı 71 TL ediyor oysa Migros ve Carrefoursa ve diğer tüm lokal marketlerde indirimsiz fiyatı 56 TL.dir. Geçen hafta Migros’da %25 indirim vardı.42 TL’ye aldım. BİM’de bırakın ucuz olmasını aşırı yüksek..Dikkat..

 

  • İndirim marketlerinde ancak markalı ürünler şu şekilde ucuz görebilirsiniz. İN&OUT dediğimiz kısa bir süreliğine ,max. 1 hafta için özel indirimli fiyatlar olabiliyor veyahut üretici firmanın stokları şişmiş, satmakta zorlandıkları veya tarihi yaklaşmış ürünleri indirim marketlerine düşük fiyatla sattırarak, elden çıkarırlar..
  • Bunun haricinde Kredi Kartları da kampanyalar yaparak size extra indirim veya para verirler. Bunları da takip edin.

Mesela 15 gün önce Axess Rosmann’da 100 TL alışverişe 20 TL chipp para verdi. Dove sıvı sabunlarda da %50 indirim vardı.16,9 TL olan fiyat ,8,45 düşmüştü. Sanırım 10 adet aldım. Ardından kasa da ödeme yaptım ve hemen 20 TL chip para yüklendi. Hemen chip para  2 adet daha bedava sıvı sabun aldım. Benim adet maliyetim 7,50 TL geldi.%55,5 iskonto demek..

  • Hiçbir zaman ( şarküteri ürünleri ,ekmek hariç ) hiçbir ürünü bittiğinde veya bitmek üzere almayın. Yoksa mevcut fiyattan yani en yüksekten alırsınız!

Her zaman evinizde stoklu olacaksınız. Min. 6 aylık – 12 aylık stoğunuz olacak.

  • Colalı ürünler,gazozlar ,meyveli sodalar,her türlü mevye suları, meyveli yoğurtlar, dondurulmuş sebze, meyve, hazır köfte,milföy,börek vs evinize sokmayın. Bunlar hem sağlık için zararlıdır hem de çok pahalı ürünlerdir. Mesela meyveli yoğurdun 1 kg. fiyatı 35 TL’ye geliyor. Oysa 3 kg normal yoğurt 10,75 TL
  • Giyim, kıyafet ,tekstil ,aksesuar,çanta,ayakkabı almak içinde %70 indirimi bekleyeceksiniz,%50-60 bile değil. Geçen hafta bir markadan %60 indirimli mont aldım. Takip ediyordum %50 vardı,%60 çıkınca aldım ama hata yaptım. Bu hafta mesaj geldi,%70 olmuş. 1 haftada kaybım -130 TL..
  • Yine Giyim, kıyafet ,ayakkabı için outlet AVM’lere gidin. Orada iyi markaların fiyatları çok daha uygun.

 

  • Beyaz Eşya, TV, elektrik süpürgesi, küçük ev aletleri vs ürünleri kesinlikle gidip markaların bayilerinden almayın. Bayiler yüksek kira, eleman, nakliye, banka komisyonları ve stok maliyetleri sebebiyle internet sitelerindeki kadar ucuz kesinlikle satamaz..

 

  • Bu ürünleri ; Akakçe,Cimri,Sanalmarket,Hepsiburada,N11,Gittigidiyor ve Amazon Türkiye sitelerinin hepsine girerek marka ve model bazında araştırın. Bu saydığım siteler güvenlidir. Sorun olduğunda çözülür.

 

Şimdi ,ben bunları extra almak için para nereden bulacağım ,zaten zor geçiniyoruz diye bir soru geleceğine hiç şüphem yok..

 

  • Bu iş için kenarda bir 6.000 TL bütçe ayırın.( Eşinizin bileziği ,altını varsa veya bankada paranız ) bunun için kullanın.

Bu para aslında sizin her yıl BEDAVA yapacağınızın tatilin sermayesi olacak.

Ortalama her ay gıda, gıda dışı alış veriş tutarınız 1500 TL olduğunu düşündüğümüzde ,%50 indirimli, Tekstilde %70,

Aylık ort. 825 TL extra kazancınız olacak. Yıllık ise 9900 TL.

İşte size her sene bedava tatil imkanı..

Ha, ben bunları yapamam diyorsanız size kalmış.

Ama ben bu tavsiye ettiklerimi %100 yapıyorum hem de keyifle.

10 yılda ,100.000 TL, yani 1 sıfır otomobil parası tasarruf ediyorum. Ya Siz?

Keyifli alışverişler dilerim.

Sevgiyle kalın,

Cevat Kabataş

25/02/2019