17 Şubat 2019

Ey Reklam Sen Ne Büyük Bir Güçsün

Fenerbahçe Küme hattında ama Basında Ali Koç ile ilgili Tık Yok! Ey Reklam Sen Ne Büyük Güçsün!

Bir Fenerbahçeli olarak bulunduğumuz küme hattından memnun olduğumu söyleyemem.

20 yıllık Aziz Yıldırım’ın başkanlığı sonrası büyük hedeflerler Başkan olan Ali Koç’un yönetimi hakkında tüm basını izliyorum bir tane haber göremiyorum. İster Yandaş tabir edilen ister karşıt tabir edilen Sözcü, Cumhuriyet de dahil.

Ne spor basını ve yazarları ne de gazetelerde dünkü Kadıköy’deki Konyaspor beraberliğinden sonra yine ses yok… Çalışanlar ve spor yazarları da ne olsa haklı  kazara 8 sütuna manşet yapsalar ertesi gün kendilerini kapının önünde bularlar..

Aziz Yıldırım, bir öğretmen çocuğu ve hayata sıfırdan atılmış, başarılı olmuş işadamı. Yani hikayesi var.

Bu çok önemli.Zaten bu sayede Fenerbahçe’ye istediği sayıda şampiyonluk getiremedi ama Basketbol’da ve Voleybol’da Avrupa şampiyonu yaptı kulübü.

Kulübe yaptığı birçok alt yapı tesisleri, stadı büyütmesi, yenilemesi, localar, reklam gelirlerini arttırması, Fenerbahçe ARENA tesisleri, Fenerium, kulübün A.Ş. yapılması olarak borsaya kote olması, üye sayısının arttırılması ve kolaylaştırılması gibi birçok alanda önemli başarılı oldu.

Ve o döneminde her zaman ya 1.yada 2. Olarak ligi tamamladı..Şimdi ise Küme Düşmeyiz merak etmeyin diyorlar..

Fetöcüler hapis bile yatırdılar.

Bu kadar mı korkuyorsunuz ey ahali ?

Bu sezonun 3. Teknik Adamı Ersun Yanal canlı yayında diyor ki ‘’ Merak etmeyin küme düşmeyiz ‘’Oysa ilk yarı bittiğinde merak etmeyin 2. yarı da lider oluruz demişti.

Bu mudur Ali Koç’un başkanlığındaki Fenerbahçe, Kocaman Alkışlar..

Ama Ali Koç hakkında yazmak biraz sıkar niye mi ?Yanıt çok basit hangi basın yazmışsa Koç Holding şirketleri ertesi gün anında tüm reklamı keser diye.

Hadi Yandaş basın bunu yapıyor da güya kendini muhalif ve gerçekleri söylemeye adamış  Sözcü, Cumhuriyet, FOX Tv, Karar nerede? Hani siz eleştirmekten çekinmezsiniz ?

Sonuca gelirsek Fenerbahçe’de alarm zilleri çalıyor. Aziz Başkan’a yapılan haksızlıkların bedeli ödeniyor.

Hiç Aziz Başkan’ın 20 yıllık başkanlığında bir kere bile bu sene yaşananları gördük mü? Küme hattına geldik mi ?

Ali Koç’dan hiç alt yapı, tesis yatırımı adını ve temelini duydunuz mu ?Fenerium’larla ilgili yeni bir büyüme planı var mı? YOK YOK

Türkiye’nin yıllardır kaymağını yiyen Koç Grubu ve Ali Koç, koçluğunu yapsın da şöyle bir 500 milyon Avro para koysun. Avrupa’dan adam gibi yıldızları getirsin de görelim. Öyle 50 milyon avro vermekle bu iş olmaz..

Koç Holding’in son 30 yıldır yeni bir alanda yatırıma girip başarılı olduğunu gördünüz mü, duydunuz mu? Ben duymadım.

Al hazır Tüpraş’ı para bas. Mesela Migros’u ve Maret’i götüremediler sattılar.Telekomünikasyon  işine girmeye bile cesaret edemediler. Çünkü bunlar ciddi rekabet alanları. Benzer durum Sabancı’da da var..Deden kalma Tofaş, Ford, Aygaz, Setur, Divan, Düzey Pazarlama, Arçelik, Beko vs.. yola devam.

Ben bugün Koç Holding’den Modern Tarım’da ve Yüksek Teknolojili buluş, yatırım ve üretiminde öncü olmasını bekliyorum.Mesala cep telefonu üretimi, çip üretimi, yurtdışından ithal ettiğimiz gazete kağıdı üretimi, yeni bir Tüpraş kurmasını, yeni bir Petkim kurmasını, yeni Facebook, Twitter’lar üretmesini, füze üretmesini, otomobiller için batarya üretmesini ,nükleer santral yapmasını bekliyorum..

Keşke Sadettin Saran Ferit Şahenk veya Murat Ülker’den biri Başkan olsaydı ve olsa..

Mesala Sadettin Saran, hayata sıfırdan atılan çok başarılı bir işadamı, çok başarılı işleri var. Saran Holding’ı sıfırdan bugünlere getirdi.. Amerika’ya 1.000 $ ile gidip, bugün hikayesini yazmış aynı zamanda çok da sportif bir işadamı.

Doğuş Grubu Ferit Şahenk, babasından aldığı Doğuş Holding’i  çok ileriye taşıdı, holding’e otel, restaurant, marina, enerji, otomotiv, medya (tv, radyolar) gibi yeni iş alanları açtı ve başarılı oldu. Garanti bankasını Türkiye’nin en güçlü ve başarılı özel bankası yaptı ve çok iyi defter fiyatına da İspanyol BVA’ya satma başarısını gösterdi.

Murat Ülker, o da babasından aldığı 2 milyar dolarlık şirketi, bugün 10 milyar dolara taşıdı.Dünya markalarını Godiva ve Demet’s United Biscuits satın aldı. Ülker’i Pladis olarak İngiltere merkezli dünyaya taşıdı.

Benim tercihim bu üçünden birinin acilen başkan seçilmesidir. Üçününde çok iyi hikayeleri var.

Fenerbahçe bugün herkesin aday olabileceği ancak herkesin yönetebileceği bir kulüp değildir. Kimsenin oyuncağı hiç değildir.

Ersun Yanal’ın dediği gibi Küme Düşmeyiz ama moralinizi bozmayın.. Enseyi karartmayın.

Sevgiyle Kalın.

Cevat Kabataş

17/02/2019