6 Mayıs 2019

O Artık Türkiye’nin ve Dünya’nın Yeni Estee Lauder’ı

Sevgili dostlar, iki önceki yazımda Türkiye’nin Kamikaze Girişimcilerine değinmiştim. Bugün de tam bir başarı hikayesi olan ve bir anlamda Türkiye’nin ve Dünya’nın Yeni Estee Lauder’ı  Sevgili Aylin Kaya ve markası DUADERM başarı hikayesini sizlerle paylaşacağım. Bu hikaye başarmak isteyenlere örnek bir girişimci hikayesidir. Aylin Kaya İstanbul üniversitesi Jeofizik mühendisliği mezunu ve aynı zamanda yine İşletme MBA’ini tamamlamış Türkiye’ye örnek Kadın Girişimcimiz. Bu hikayeyi yazmamın üç sebebi var;

Birincisi, Aylin Kaya 2005-2006 yıllarında Nestle Waters’da benim ekibimde birlikte çalıştığımız çok başarılı profesyonel bir çalışanımdı. En iyi ekip üyelerinden biriydi. Kadın olmasına karşın sahada çok koşturan, mücadele eden bir yapısı vardı. Bu sebeple kendisiyle gurur duyuyorum.

İkincisi ise ülkemizde ne kadar üretim yapmayan elindeki sınırlı kaynağı heba eden Kamikaze girişimci varken kendisi üretim yapan ve sonucunda başarıya ulaşmış Kadın Girişimci.

Üçüncüsü ise KOSGEB’in Türkiye genelindeki Kadın Girişimciler Yarışmasında ise şu anda ilk üç şirket arasına girmesi. Önümüzdeki hafta yarışma sonuçlanacak.

Peki bu marka ve girişim fikri nasıl doğdu ?

Aylin Kaya’nin rahmetli matematik öğretmeni sevgili babası Alparslan Kaya 2010 yılında birden beyinle ilgili bir hastalığı sebebiyle tam 5 yıl ölümüne kadar bitkisel hayatta kaldı. Ailesi son ana kadar iyileşmesiyle ilgili ümidini hiç kesmedi ve onu yaşatmak için her şeyleriyle seferber oldular ancak 2015 yılının ağustos ayında hakkında rahmetine kavuştu.

Bu hastalık döneminde sürekli yatağa bağlı olduğu için sırtının tamamında iyileşmeyen ve tıbbi olarak da çözüm bulunamayan yaraların iyileştirilmesi amacıyla annesi emekli bankacı Figen Kaya’nın uzun süren araştırmaları ve ar-ge çalışmaları neticesinde buldukları karışım krem ile babasının tüm sırt yaralarını iyileştirmeyi başarmışlardı.

Bunun ardından çevrelerindeki çeşitli cilt sorunu yaşayan kişilere de uygulamaya başlayınca ve başarılı sonuçlar alınınca girişim fikri ortaya çıktı.

Sonuçta DUADERM markasının 5 yıllık bir geçmişi olmasına karşın bugün 24 çeşit farklı ürün gamıyla artık ihracata da başlayan bir dünya markası haline geldi.

İlk olarak UAE Dubai’de ürünlerin satışına başlandı. Suudi Arabistan ve Kuveyt’te anlaşmalar yapılmış satışların yakında başlayacağını söyledi..

Ürün çeşitleri arasında; yoğun bakım onarım kremleri,şampuan,cilt temizleme köpüğü,3’ü 1 arada Peeling kremi, Complex tonic,onarıcı serum,göz çevresi kremi, güneş kremi 30 faktör, yüz ve vücut güneş kremi, Arı Sütlü Peptit Kremi, Sülülit ve Çatlak Kremi ,Duş Jeli,Saç Bakım Losyonu,Saç Bakım Şampuanı,Saç Maskesi gibi ürün gruplarına sahip..

Benim favorim ise Arı Sütlü Peptit Krem..

Önümüzdeki hafta ise özel antialerjen, cilde dost %18 esans oranı ve Helal Sertifikalı Unisex D&D marka parfümleri de çıkıyor.

Yakında Bebek bakım ürünleri de yerini alacak.

Bu ürünler Sn. Bedrettin Dalan’ın da özel desteği ile Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünde yapılan genetik testler sonucunda 24 saat içerisinde %43 lük oranla ( dünya’da ortalaması %20-23 civarında ) 2 kat üstünde cilt yapılarında iyileşme ‘‘tespit raporuna’’ sahip olan, dermatologlar tarafından reçete edilen dermo kozmetik ürünlerdir. Laboratuarlarında bilim ekibiyle birlikte formüle edildi ve geliştirildi ve de desteklendi. Önümüzdeki süreçte Bilgi üniversite ile de işbirliği içinde olacaklarını bana ifade etti.

Yani işini bilimi dahil ederek geliştirdi ve büyüttü..

DUADERM ürünleri bugün Türkiye’nin 1 numaralı çok katlı departman mağazası BOYNER’lerde, EVKUR’larda ,WATSONS mağazalarında ve Türkiye genelindeki selective eczanelerde bulabilmek mümkün.

Ayrıca internet sitelerinden de satış yapabiliyorlar.

Uzun zamandır beni merkez ofislerine davet ediyordu ancak fırsat bulamamıştım. Dün kısmet oldu ve ziyareti gerçekleştirdim.

Bir kez daha gurur duydum. Ürünlerin kalitesi, içeriği, ambalajı, sunumu, ekibiyle işte de dedim

Türkiye’nin ve Dünya’nın Yeni Estee Lauder’ı  sen olacaksın. Ben buna inanıyorum.

Aylin Kaya, geçen 5 yılda çok mücadele etti ilk başta yakın akraba çevresinden bile ürününü denemek amacıyla bile kullanmayanlar oldu.

Ama ben kendisine daha ilk günden destek oldum ve halen de desteğim. İlk ürünleri olan Yoğun Onarıcı ve Bakım Kremi eşimin bacaklarındaki beyaz izler halindeki sedeflerini iyileştirmişti.

O günlerde ben ve eşim bizim kendi yakın çevremize sadece destek olmak amacıyla birer adet birer adet satışına destek olduk. O bir adetler onun için o kadar önemliydi ki havalara uçuyordu..

İşte bugün geldiği nokta tam bir KADIN GİRİŞİMCİ BAŞARISIDIR.

Türkiye’mizin böyle başarılı girişimlere ihtiyacı var. Elbette bizlerin de üzerine düşen buna destek olmaktır.

O artık Türkiye’nin ve Dünya’nın Yeni Estee Lauder’ıdır.

Tebrikler Tebrikler  Tebrikler..

Sevgiyle Kalın,

Cevat Kabataş

06/05/2019