6 Mart 2019

Şişelenmiş Sularda Kanserojen Bromat ve Broform Tehlikesi

Herkesi İlgilendiyor! Şişelenmiş Sularda KANSEROJEN BROMAT ve  BROFORM Tehlikesi

Bir önceki yazımda kuyu sularını ,doğal kaynak suyu altında işleyerek ve içine yapay mineraller atarak vatandaşı aldattıklarını yazmıştım.

Bugünkü yazımda da Şişelenmiş Sularda BROMAT ve  BROFORM Tehlikesine dikkat çekeceğim.

Nedir BROMAT ve BROFORM ?

Çok net olarak Kanserojen maddelerdir.

Sularda nasıl oluşuyor ?

Şişelenmiş su endüstrisi kaynaklarından çıkan sularını ,şişeleyene kadar hava ile temasa önleyemedikleri için suya OZON adını verdiğimiz O3 ( oksijenin 3. Hali ) yani gazı vererek su içinde hava ile temastan dolayı ortaya çıkan kirliliği önlemek için verirler.

Düşünebiliyor musunuz doğal kaynak suyu olarak içtiğiniz sular aslında doğal değil içine GAZ veriliyor.

İşte bu GAZIN verilmesi sonucu , sularda bulunan BROMÜR elementi ile OZON gazı ile kimyasal reaksiyona girerek BROMAT veya BROFORM maddesine dönüşüyor.

Bu maddeler %100 kanserojendir.

Dünyada bromat sebebiyle ABD’de ve İngiltere’de Coca Cola’nın Dasani markasıyla sattığı sular ve yine UAE ( Birleşik Arap Emirliklerinde ) bile bromat sebebiyle sular toplatılıyorken siz hiç Türkiye’de böyle bir şey duydunuz mu ?Bu konuda çıkan haberleri aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

https://www.theguardian.com/business/2004/mar/20/medicineandhealth.lifeandhealth

https://www.telegraph.co.uk/news/1457254/Coca-Cola-withdraws-controversial-bottled-water.html

 

Bırakın duymayı Sağlık Bakanlığı yaptığı analizlerde BROMAT’a bile bakmıyor.

Oysa Amerikan İlaç Onay Dairesi FDA, Kanada EPA , Dünya Sağlık Örgütü WHO, Türkiye’de Refik Saydam Hıfzısıhha Enst. Bile sulardaki Bromat ve dolayısıyla bu suları içenlerin kanser olma risklerini duyuruyor ve dikkat çekiyor.Bu konuda FDA, EPA ve Refik Saydam Ens. Ozonlama ve sonuçlarıyla ilgili yazılarını okuyabilirsiniz.

https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/cfrsearch.cfm?fr=801.415

https://www.epa.gov/ground-level-ozone-pollution

http://www.journalagent.com/turkhijyen/pdfs/THDBD_68_2_105_113.pdf

Hatta ülkemizde bir İroni bile var.

Şimdi hemen elinize bir pet su veya damacana şişesini alın. Altında küçük harflerle

’ OZONLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ HAVA YÖNTEMİ KULLANILMIŞTIR ‘’ ibaresini görürsünüz. Siz de zannedersiniz ki güya zenginleştirilmiş bir işlem var ya iyi bir şey oysaki sizi ve bizi ( bana yapamıyorlar sebebini anlatacağım ) sağlıklı bir iş yapılıyor.

Sevgili Dostlar, maalesef durum bu şekilde çok vahim.

Türkiye’de sadece 1 tek su markası var ki 2012 yılından bu yana OZONSUZ olarak %100 doğal haliyle size ulaştırıyor.

İsmi A.O.Ç ELMACIK SU

Bunun dışında bildiğiniz tüm iyi markalar dahi yaklaşık 300 markanın tamamında ozonlama yapılır.

Bazı markaları ziyaret ettiğimde bana diyorlar ki bizde Ozon kullanmıyoruz peki diyorum su deponuz var mı ? Var, orada hava ile temas var , ne kullanıyorsunuz KLOR.Klor,ozondan daha da tehlikeli..

İsterseniz olayı şöyle test edebilirsiniz. Herhangi bir çok iyi bilinen su tesisine gidin, üretimi Kalite Kontrol ile birlikte gezin ve gezerken o anda şişilenmiş olan bir ürün alıp içmeye kalkın bakalım sizin içmenize izin verecekler mi ?

Kesinlikle izin veremezler zira o anda o suyu içerseniz hastanelik olup, zehirlenirsiniz hatta ölüm riski bile taşırsınız.

Hatta o sular ki özellikle damacana sularda,tesisten çıkan su 24 saat civarında sizin evinize gelmişse suda acı bir tat alabilirsiniz. İşte o ozonlandığından dolayıdır.Bazı vatandaşlar da sanki iyi bir şeymiş gibi suyun taze olduğunu düşünerek o tadı arıyorlar.. Oysa kendilerine zehir veriyorlar.

Sadece Elmacık Su’da istediğiniz suyu içebilirsiniz.

Bir sonraki yazımda neden diğer 300 marka Ozonsuz – Ozon Free ( yani Ozonla zenginleştirilmiş hava yöntemi kullanılMAMIŞTIR ) olarak neden şişeleme yapmıyorlar sebeplerini detayları ile anlatacağım ve bu konuda SUDER altında dernekleri ile vatandaş aleyhine nasıl faaliyet yürütüyorlar anlatacağım.

Bu arada tüm yazılarımda olduğu gibi burada bahsettiğim hususlara itiraz eden ne kadar marka varsa hepsiyle istedikleri TV kanalında istedikleri gün ve saatte CANLI YAYINA çıkmaya hazırım..

Ya Onlar ?

Sevgiyle Kalın,

Cevat Kabataş

06/03/2019